ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Η περιουσία της Δωδεκανησιακής Μέλισσας

Το πρεβαντόριο

Στην έκταση αυτή ανηγέρθη ένα κτίριο με την προσωπική εργασία και την υλική βοήθεια των Δωδεκανησίων της Αττικής της εποχής εκείνης, στο οποίο στεγάζοταν θερινές κατασκηνώσεις για τα παιδιά των συμπατριωτών μας.

Όταν ελευθερώθηκαν τα νησιά μας και μπορούσαν τα παιδιά των Δωδεκανησίων να επισκέπτονται το καλοκαίρι τον τόπο τους, το δυναμικό του Σωματείου στράφηκε στην παροχή υποτροφιών σε άπορους Δωδεκανήσιους φοιτητές

Τα έσοδα προέρχονταν από διάφορες εκδηλώσεις, λαχειοαγορές με δώρα-προσφορές των επιχειρήσεων Δωδεκανησίων, από συνδρομές των μελών, δωρεές και από το ενοίκιο του ακινήτου της Κηφισιάς.

Σήμερα τα μέλη του Σωματείου ανέρχονται περίπου στα 1.000 τακτικά, αντεπιστέλλοντα και αρωγά. Το Δ.Σ. εργάζεται συνεχώς, με γνώμονα την μέριμνα για ουσιαστική προσφορά και ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα ακριτικά μας νησιά, τις όμορφες μικρές πατρίδες μας.

Χιλιάδες χαρισματικοί νέοι της Δωδεκανήσου έχουν αποκτήσει Πανεπιστημιακή παιδεία και η πλειοψηφία τους γυρίζουν στα ακριτικά νησιά μας και επανδρώνουν τις μικρές κοινωνίες τους.

ΔΩΡΗΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ζαχάρης Κ. Βασίλης
12 Κάσιοι εκ Λονδίνου
Σοφιανού Ντόση
Λεντάκης Μιχάλης
Μπότασης Ι. Πέτρος
Νικολάου Ζωγραφινιά
Πεσματζόγλου Ειρήνη
Χαδούλη Ι. Μαίρη
Χανδρή Ουρανία
Αμερικανίδες Οδηγοί
Γενικόν Επιτελείον Σρατού
Βασιλικό Εθνικό Ίδρυμα Αμαρουσίου
Γεωργαντά Γ. Ελένη
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
14ο τμήμα Ελληνίδων Οδηγών Βορ. Αττικής
Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων
Ομάς Δωδ/σίων εθελοντών εργατών Πειραιώς