ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Έτη 2020-2022

Νέα - Ανακοινώσεις

Ταμείο Σωματείου

Αγαπητές φίλες και μέλη της Δ.Μ.,
Παρά τις δυσκολίες λόγω covid19,το ταμείο του Σωματείου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, λόγω της προσεγμένης διαχείρισης. Έχουμε λάβει πολλές δωρεές και ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ενδεικτικά αναφέρουμε
24000 στην μνήμη Δημήτριου Κρεμαστινού,
6600 από την ναυτιλιακή εταιρεία Σαλαμίς,
1800 από την Αργώ ΑΕ,
6000 από την ναυτιλιακή εταιρία της κυρίας Μελίνας Τραυλού και
2000 από τον παλαιό μας υπότροφο Μιχάλη Μπούκη.
Τα παραρτήματα Ρόδου και Καλύμνου εργάζονται ποικιλοτρόπως και μας αποστέλλουν μεγάλα ποσά, η Νίσυρος εκτός από την δωρεά του διαμερίσματος στην Κυψέλη από την κυρία Μαρία Μίχαλου-Καλούδη προσέφερε και δολάρια από Νισύριους της Αμερικής, η Λέρος και η Κως συνδρομές των μελών.
Οι συνεστιάσεις, οι εκδρομές, τα ταξίδια, στα οποία μας ακολουθείτε αποφέρουν σημαντικά κέρδη.
Το ενοίκιο του κτιρίου στην Κηφισιά, το ενοίκιο της Κυψέλης αποφέρουν 4500 μηνιαίως και με συνετή διαχείριση οι υποτροφίες το διάστημα από τον Μάιο του 2017 έως και σήμερα ανέρχονται στις 142. Τους εξασφαλίσαμε επίσης δωρεάν μετακίνηση με τα πλοία της Blue star και της ANEK.
τους πίνακες που σας εστάλησαν με την επιστολή βλέπετε τα ακριβή ποσά που διακινήθηκαν το διάστημα από 1 Μαΐου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου 2021.Να είσθε βέβαιες ότι προσφέρουμε την εθελοντική μας εργασία με προσοχή και συνέπεια, γιατί μας εμπιστεύεστε και οφείλουμε να είμαστε αντάξιες της αγάπης σας στη Δωδεκανησιακή Μέλισσα.

Ψήφισμα

Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα, Σωματείο 90 ετών, το οποίον παρέχει υποτροφίες στη σπουδάζουσα νεολαία της Δωδεκανήσου, με την αναγγελία θανάτου του μέλους, του Διοικητικού Συμβουλίου, Μαίρης Χατζηπέτρου εκπρόσωπο Ρόδου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
1) Να παραστούν μέλη του στη νεκρώσιμη ακολουθία.
2) Να σταλεί στεφάνι εκ μέρους του Σωματείου.
3) Να χορηγηθεί εις μνήμην της, μία υποτροφία ενός έτους σε φοιτητή καταγόμενο από τη Ρόδο.
4) Το παρόν να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
Η δική μας Μαίρη υπήρξε άνθρωπος με ήθος, συνέπεια, αξιοπρέπεια, εργατικότητα και προσφορά ανιδιοτελή.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.
Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Μαίρη.

Ανακοίνωση

Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα με μεγάλη λύπη ανακοινώνει την απώλεια της αγαπημένης Σμαράγδας Πισσά, η οποία ήταν για πολλά έτη αντιπρόσωπος της Σύμης στο διοικητικό συμβούλιο, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει, χαμογελαστή και ευπροσήγορη, υπηρέτησε το σκοπό του σωματείου και προσέφερε αμέριστα στο σωματείο. Το διοικητικό συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας συλλυπείται θερμά την οικογένεια της και εύχεται την εξ ύψους παρηγοριά.

Δελτίο τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του, για τις δωρεές που έγιναν στη μνήμη του Δημήτριου Κρεμαστινού, Χρήστου Ζαβοριανου και Άρη Τοπιτζή.εδώ.

Δελτίο τύπου

Το ΔΣ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας αποφάσισε να δίνει κάθε χρόνο υποτροφία στο όνομα της κυρίας Μαρίας Μίχαλου-Καλούδη, σε δύο φοιτητές με προτεραιότητα από τη Νίσυρο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Δωρεές στη μνήμη του Καθηγητή Δ. Κρεμαστινού

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του, στην ιατρό κυρία Τζένη Κρεμαστινού για την ευαισθησία της να εκχωρήσει τις δωρεές στη μνήμη του συζύγου της Δημήτριου Κρεμαστινού, εξέχοντος Δωδεκανήσιου ανδρός, στο σωματείο μας. Δείτε τον κατάλογο των δωρητών εδώ.

Απώλεια Καθηγητή Δ. Κρεμαστινού

Με την αναγγελία της απώλειας του τέως Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου και εξέχοντος επιστήμονα ο οποίος με τις ενέργειες του συμπαραστάθηκε και βοήθησε το έργο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, εξαίρετο και αγαπητό συμπατριώτη Καθηγητή Δημήτριο Κρεμαστινό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας συνήλθε σήμερα 8/5/2020 εκτάκτως. Διαβάστε εδώ τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Πρόσκληση σε γεύμα

Την Παρασκευή 21/02/20 στις 13:30 σας περιμένουμε για γεύμα στο εστιατόριο Κρίθαμος στο Νέο Ψυχικό. Θα είναι χαρά μας να είστε μαζί μας.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 6949126980 & 6979550246.

Πρόσκληση σε γεύμα

Στις 22 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 13:30 σας περιμένουμε στον Ελαφοκυνηγό για γεύμα με ζωντανή μουσική.
Η διεύθυνση είναι Σταύρου Π. 5, Ν. Φιλοθέη και η πρόσκληση 25 ευρώ.
Θα χαρούμε να σας δούμε!

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων επόμενων μήνων.

Καθιερωμένο τσάι

Στις 18 Νοεμβρίου θα διοργανώσουμε το καθιερωμένο μας τσάι στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus στην αίθουσα Grand Balcon στις 18:30. Η πρόσκληση είναι 28 ευρώ με φαγητό. Υπάρχει διαθέσιμο parking με κόστος 9 ευρώ καθ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Σας περιμένουμε με μουσική και καλή διάθεση.

Κόσμημα στην Αρχαία Ελλάδα

Η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα- Επιτροπή Ρόδου» διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στο «κόσμημα στην Αρχαία Ελλάδα». Η συμβολή του κοσμήματος στον ελληνικό πολιτισμό είναι σημαντική καθώς πάνω τους αποτυπώνεται το πνεύμα, τα κοινωνικά-πολιτικά-θρησκευτικά πρότυπα, τα ιδανικά, οι ηθικές αξίες, οι ιδέες και οι νοοτροπίες που χαρακτήριζαν τους Αρχαίους Έλληνες. Ο σκοπός της Δωδεκανησιακής Μέλισσας, η στήριξη άπορων Δωδεκανήσιων φοιτητών, προκύπτει από μια πολιτιστική εκδήλωση υψηλής αξίας που προσελκύει πολύ κόσμο στη Ρόδο που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο αργυροχρυσοχοϊας από την αρχαιότητα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18.00, στο κατάλυμα της Γλώσσας της Ισπανίας, στην οδό Ιπποτών στην Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου. Τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και έχει την υποστήριξη του ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου.

Δείτε το σχετικό video εδώ.


Εκδρομή Δωδεκανησιακής Μέλισσας

5 ήμερη εκδρομή με διαμονή στην Καστοριά και επίσκεψη σε Πρέσπες, Νυμφαίο, Γρεβενά και στον Εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα.

Δίκλινο με πρωινό: 230 ευρώ κατ’ άτομο.

Μονόκλινο με πρωινό: 300 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων παρακαλώ καλέστε στα τηλέφωνα:

6949126980 κα Μπέτυ Νικολοπούλου

6979550246 κα Ζωή Γερακίου


Μεγάλη Δωρεά προς τη Δωδεκανησιακή Μέλισσα

Στις 13 Ιουνίου 2019 υπεγράφη στα γραφεία του Σωματείου το συμβόλαιο δωρεάς του ακινήτου. Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα εκφράζει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη και τις θερμές της ευχαριστίες στην κα Μαρία Μίχαλου-Καλούδη. Πρόκειται για την ομογενή εξ Αμερικής Νισυριά, η οποία δώρισε στο Σωματείο, ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης Αθηνών, έπειτα από μεσολάβηση και διεκπεραίωση της ταμίας μας κυρίας Μπέτυ Νικολοπούλου.

Η πράξη αυτή δείχνει το μεγαλείο της ψυχής της και την μεγάλη ευαισθησία της αλλά και ανταπόκρισης της προς το κοινωνικό και πνευματικό έργο του Σωματείου μας προς τη σπουδάζουσα νεολαία της Δωδεκανήσου. Είθε ο Θεός να της χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.

Τον Νοέμβριο με την επιστροφή των μελών του ΔΣ από τα νησιά μας, θα τελεσθούν τα εγκαίνια επίσημα και η ανακήρυξη της ως μεγάλης Ευεργέτιδας του Σωματείου μας.

Διαβάστε την ευχαριστήρια επιστολή της κ. Νικολοπούλου Μ. εδώ.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Μίχαλου Ν. εδώ.

Διαβάστε την επιστολή της κ. Μίχαλου-Καλούδη Μ. εδώ.