ΕΓΚΑIΝΙΑ ΕΠIΤΙΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕIΟΥ ΑΥΣΤΡIΑΣ ΣΤΗ ΡOΔΟ.

ΕΠIΤΙΜΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΑΙΡΗ ΜΟΣΧΗ.
Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα έχει την τιμή, η αντιπρόεδρος της, κυρία Μαίρη Μοσχή από τη Ρόδο, μία σημαντική παρουσία του Σωματείου με έντονη δραστηριότητα, να κατέχει το αξίωμα της Επίτιμης Προξένου της Αυστρίας στη Ρόδο με δικαιοδοσία σε όλη τη Δωδεκάνησο.

Τα επίσημα εγκαίνια του Επίτιμου Προξενείου της Αυστρίας στη Ρόδο, ετελέσθησαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 22/6/19 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 18:00 ετελέσθη ο αγιασμός στο χώρο του Προξενείου, παρουσία της Εξοχότητας  Πρέσβη της Αυστρίας κυρίας Andrea Ikić-Böhm και του  Αιδεσιμότατου πατήρ των Γερμανόφωνων καθολικών Msgr. Hans Brabeck.

Ακολούθησε η τελετή στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου όπου παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος, ο Στρατηγός, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Ευλαβέστατος πατέρας Γεράσιμος εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου, φορείς, αρχές, υπηρεσίες και ενώσεις του νησιού, τα ΜΜΕ, καθώς και πλήθος κόσμου, που κόσμησε με την παρουσία του την εκδήλωση αυτή. Η Επιτροπή της Δωδεκανησιακής Μέλισσας της Ρόδου τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Η βραδιά έκλεισε με το εξαιρετικό Ελληνοαυστριακο πιανιστικό ντουέτο Χρήστος Μάραντος και Harald Ossberger σε μια συναυλία κλασικής μουσικής με έργα πιάνου για τέσσερα χέρια.

Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής από το παράρτημα της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στη Ρόδο που δημοσιεύθηκε στη Ροδιακή εφημερίδα:

Η Επιτροπή Ρόδου του Συλλόγου υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», συγχαίρει θερμά την αντιπρόεδρό της κα Μαίρη Μοσχή για την ανάληψη των καθηκόντων της ως Επιτίμου Προξένου της Αυστρίας στη Ρόδο!

Για όσους  γνωρίζουν την κυρία Μοσχή, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, θεωρείται άριστη επιλογή της κυβέρνησης της Αυστρίας, η ανάθεση της ευθύνης, της λειτουργίας του εδώ Προξενείου της Αυστρίας  στο πρόσωπό της, διαδεχόμενη τον εκλιπόντα δικηγόρο, Σάββα Παπαγεωργίου. Η κα Μοσχή με τις σπουδές της και την επαγγελματική της πορεία, έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που την έκαναν να ξεχωρίσει ως επαγγελματίας του τουριστικού τομέα στην Γερμανία και την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική της δράση είναι πολύ σημαντική. Παραλλήλως με τις επαγγελματικές και οικογενειακές της υποχρεώσεις, έχει αναπτύξει  αξιοπρόσεκτη  δράση  στον εθελοντισμό, ως μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ογκολογικού Νοσοκομείου Άγιοι Ανάργυροι» της Αττικής και ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα».

Η Επιτροπή Ρόδου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας  εύχεται στο άξιο μέλος της διοίκησης του Συλλόγου, καλή δύναμη και επιτυχία στα καθήκοντα  που  της  έχει εμπιστευθεί η Αυστρία,  χώρα φίλη της Ελλάδας και σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΔΣ της Δωδεκανησιακής Μέλισσας εύχεται από καρδιάς στην Πρόξενο κυρία Μαίρη Μοσχή καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.
‘’Σας ευχαριστώ θερμά και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να φανώ αντάξια της αποστολής μου’’
Μαίρη Μοσχή
Επίτιμος Πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο